Glömt ditt lösenord ?
Sök
Nyheter
2019-02-22
Utförsäljningen Pågår Fortfarande!
2018-11-05
Utförsäljningen Fortsätter!
2018-06-25
Total Utförsäljning!

Att Välja Sängtillbehör

Vi är vana vid att kunna stå och prata med våra kunder i en butik men det går vi miste om här i våran webshop. Därför bestämde vi oss för att här skriva ner lite förklaringar och goda råd som vi gett kunder när dom handlat hos oss. Men om dina funderingar inte blir besvarade här tveka då inte att kontakta oss via mail eller telefon, vi gillar att höra av våra kunder och diskuterar gladeligen rätt lösning för ditt sovrum.

SÄNGKAPPA:Sängkappa kallas av vissa för sängkjol men det är samma sak. En  snygg sängkappa kan förändra ett helt sovrum. En sängkappa kan dölja en oattraktiv resårsäng eller förvaring som du har under sängen. Sängkappan får sängen att framstå mer som en möbel och den smälter lättare in i ditt sovrum genom att färgen på sängkappan harmonierar med resten av rummet. Du kan dessutom välja att ha ett matchande överkast till. Dom sängkappor vi säljer har en hel platta som ligger under bäddmadrassen, detta gör att sängkappan ligger still. Dessutom är kapptyget insytt på plattan så att ingen glipa syns. För att bestämma vilken höjd du ska ha på sängkappan så mäter du höjden från golvet till bäddmadrassen. Standardhöjden på våra sängkappor är 42 cm eller 52 cm, men vi kan ordna specialmått om du kontaktar oss. Det finns även sängkappor som är gjorda för motorsängar, dessa sängkappor har två motveck på varje långsida så att du kan höja och sänka huvud och fotdel utan att kappan stramar emot. Ska man ha två motorsängar med sängkappor bredvid varandra är det bra att kontakta oss vid en beställning så sys sängkapporna i såna fall med enbart två kappor (istället för tre). Annars är det risk att dom innersta kapporna dras med när man höjer och sänker sin säng.

ÖVERKAST: Överkast finns som quiltat överkast eller vävt överkast. Ett quiltat överkast är genomsytt med en tunn stoppning. Detta ger överkastet mer stadga. Ett vävt överkast är tunnare och är ofta dubbelsidigt. Överkast finns till både enkel och dubbelsängar. För att välja rätt storlek på ditt överkast får du mäta hur bred din säng är och bestämma hur långt ner på sidorna av sängen du vill att överkastet ska hänga. Tänk på att täcken och kuddar kommer att ligga under överkastet och dom bygger en del på höjden. Dom quiltade överkasten går ofta att få i specialmått om du tex, har en extra bred säng eller inte vill att överkastet ska hänga långt ner på sidorna av sängen. Ska du ha överkast och sängkappa ihop brukar många vilja ha en mindre storlek på överkastet, till en 180cm säng kan man beställa ett överkast i storlek 230x250cm istället för 265x265cm. Om du vill ha ett specialmått eller ska ha ett överkast med sängkappa och funderar på storlekar är det bara att du kontaktar oss så ska vi försöka hjälpa dig.

PRYDNADSKUDDAR: Ett enkelt sätt att förändra eller liva upp ett rum är med ett par färgglada kuddar. Till många överkast finns det matchande prydnadskuddar att köpa till. Våra prydnadskuddar är alltid hela det vill säga dom har alltid fyllning eller innerkudde. 

PÅSLAKAN: Påslakan finns till enkeltäcke eller dubbeltäcke. Ett påslakanset innehåller ett påslakan och 1-4 örngott beroende på tillverkare och om det är enkelpåslakan eller dubbelpåslakan. Det finns ofta extra örngott att köpa till dom olika påslakanseten. Vi är stolta över att kunna erbjuda så många fina märken bla. Dream Silk, Himla, Borås Cotton, Turiform, Almedahls, Hoie, Gripsholm och Beach House. Dom olika kvalitéer på påslakan som vi har är bomull, satin, krepp och ekologiskt. Skillnaden mellan vanlig bomull och satin är vävsättet. Satin påslakan och örngott(den kvalitén vi säljer) är alltid av 100% bomull, men den är vävd så att framsidan har betydligt fler trådar och får därmed en blankare yta än vanliga bomullspåslakan. Ju tunnare bomullstråd och ju mer tätvävd en bomull är desto mjukare och behagligare blir ett påslakan. Priset på ett påslakan återspeglar ofta hur fin tråden är. Krepp är ytterligare en påslakans variant även känt som beck och bölja och är helt strykfri. Krepp påslakan består också av 100% bomull men via en speciell vävteknik så får man in luftlagren i strukturen. Denna kreppeffekt framträder efter första tvätten. Våra krepp påslakan ifrån Hoie är inte krympt på kemisk väg. Ekologiska påslakanset har bomull som är odlad helt utan skadliga substanser eller kemikalier. Odlingsmetoderna till påslakan av ekologisk bomull är framtagna för att långsiktigt bevara jorden den växer på. Jersey påslakan är riktigt mjuka lakan som påminner om känslan man får när man sover i en väl tilltagen T-shirt. Jersey påslakanen är precis som T-shirts tillverkade av 100% bomull och stickas istället för vävs. Bomullen som används är kammad och tyget Öko-tex certifierat utöver detta är jersey påslakan enzymiskt behandlade för att unvika att den noppar sig.

TÄCKE: Vi vill alla sova olika, vissa ska ha det svalt medans andra alltid fryser och vill bli varma. Vilken tur att det finns så många olika täcken att välja på. Duntäcke: Dun är ett naturmatrial med förmågan att ta upp och avge fukt dessutom kan dun andas. Ju mer dun än fjädrar ett täcke innehåller desto fluffigare och varmare blir det. Bärigheten på ett duntäcke handlar om dunets isoleringsegenskaper, alltså hur mycket luft som finns i täcket eftersom luft stänger ute kyla. Hög bärighet på ett duntäcke betyder att fyllnaden är lätt och luftig och isolerar bra pga att det innehåller mycket luft. Fibertäcke: Fibertäcken finns i flera olika tjocklekar beroende på hur varmt eller svalt man vill sova. Fibertäcken är allergivänliga och maskintvättbara med kort torktid. Det finns ett fibertäcke som heter Topcool som har ett tyg i microfiber och carbon som andas och transporterar bort fukt. Vill man ha ett fibertäcke med dunkänsla finns Anemon som är stoppad med microfiber som är inblåst i täcket på samma sätt som dun. Silkestäcke: Våra silkestäcken är av mullbärssilke. För att få fram ca ett halvt kilo silke till våra täcken går det åt tjugo kilo mullbärsblad av bästa kvalitet från det vita mullbärsträdet. Silke är ett naturmatrial så ett silkestäcke andas och är värmereglerande dvs svalt när det är varmt och varmt när det är kallt. Ett silkestäcke är dessutom kvalsterovänligt. Ett silkestäcke har ett fantastiskt fall och ger en ombonad lyxig känsla. Ulltäcke: Dom luftiga ullskikten i ett ulltäcke både ventilerar och värmer. Ett ulltäcke har nämligen en naturlig förmåga att anpassa sig efter din kroppstemperatur eftersom det andas. När du sover absorberar ulltäcket fukten och frigör den i luften. På så vis blir sovklimatet i sängen alltid perfekt. Eftersom ull absorberar bort fukten så trivs inte kvalstren i sängen, ull minimerar dessutom den statiska elektriciteten som orsakar damm. Ett ulltäcke har ett naturligt fall runt kroppen. Vitvaddstäcke: Detta täcke är att återuppleva känslan från när du var barn och sov över hos mormor. Ett vitvaddstäcke har en härlig tyngd men är ändå svalt eftersom det andas.